Начин на приготвяне
Обелваме картофите и нарязваме на едри парчета, поставяме ги в тенджера с малко сол и варим.
След като са готов, и пасираме, като овкусяваме със чубрица, черен пипер и 2 с.л. олио.
Разбъркваме добре и оставяме на страна.
В тенджера сипваме останалото олио и след като се загрее, поставяме праза и лука, които сме нарязали на средни парчета.
Оставяме да се задушат, като след това прибавяме брашното, червения пипер и доматеното пюре. Разбъркваме добре и прибавяме водата около литър, литър и половина.
Когато е почти готово, прибавяме и нарязаната домашна наденица и оставяме за около 10-15 минути .
След това добавяме зеленчукова пикантина и чубрицата, както и малко черен пипер на вкус. Сервираме, като сипваме от праза с наденицата и прибавяме по лъжица от картофите.