Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Манджи»Селска манджа с наденица

Селска манджа с наденица

Селска манджа с наденица
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Дали защото е по селски или от наденицата - но се получи апетитна манджа, та дрънка"

Необходими продукти

  • наденица - 3 бр. варена
  • лук - 1 глава малка
  • чушки - 1 бр.
  • гъби - 200 г
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • домати - 1 ч.ч. смлени
  • сол
  • олио - 2 с.л.
  • сладко - 1 ч.л. от люти чушки
  • магданоз - 5 - 6 стръка пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвената варена наденица се нарязва на колелца, слага се в дълбок тиган и се изпържва в загрята мазнина. Изважда се от тигана и на нейно място се слагат лукът и чушката, нарязани на едро.

Разбъркват се два-три пъти, след което се прибавят почистените гъби, нарязани на филийки. Налива се съвсем малко вода и зеленчуците се оставят да се задушат.

След като омекнат, се прибавят червеният пипер, царевичното брашно и доматите. Манджата се разбърква, налива се топла вода и се оставя да се готви още 10-15 минути.

За да се убие киселинността на доматите, се прибавя малко захар. Аз я замених с лъжичка сладко от люти чушки, за да придобие ястието и леко пикантен вкус. Накрая се поръсва с нарязан на ситно пресен магданоз.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: