Прясно зеле на манджа

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
789
93
22/03/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 174
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелката се почиства от външните листа, измива се и се разрязва на 4 части. Накисва се в посолена вода за 15 – 20 мин.

Отцежда се много добре и се нарязва напречно на много тънки ленти.

Лукът, нарязан на ситно, се задушава в растителното масло, прибавя се зелето и се задушава, захлупено с капак, 1 ч.ч. като от време на време се разбърква и се добавя до 1 – 2 супени лъжици гореща вода.

Като омекне, се наръсва с брашното, сол и лимонов сок, разбърква се и след 5 мин. се оттегля от огъня.

При поднасянето на манджата се добавя по желание и на вкус кисело.

Става много вкусно задушено зеле.

Плитка емайлирана тенджера с есенен декор 5.7 литра
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Плитка емайлирана тенджера с есенен декор 5.7 литра
23.92 лв.
Виж ››

Допълнете колекцията си от кухненски съдове с тази плитка емайлирана тенджера. Удобна за готвене, поддържане и съхранение. Тя е плитка, но и достатъчно голяма, за да нахраните всички у дома с приготвената в нея гозба. Предлага се с красива декорация.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар