Прясно зеле на манджа

22/03/2019
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо55 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо559
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелката се почиства от външните листа, измива се и се разрязва на 4 части. Накисва се в посолена вода за 15 – 20 мин.

Отцежда се много добре и се нарязва напречно на много тънки ленти.

Лукът, нарязан на ситно, се задушава в растителното масло, прибавя се зелето и се задушава, захлупено с капак, 1 ч.ч. като от време на време се разбърква и се добавя до 1 – 2 супени лъжици гореща вода.

Като омекне, се наръсва с брашното, сол и лимонов сок, разбърква се и след 5 мин. се оттегля от огъня.

При поднасянето на манджата се добавя по желание и на вкус кисело.

Става много вкусно задушено зеле. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар