Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Кисело зеле с боб в тенджера под налягане

Кисело зеле с боб в тенджера под налягане

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Кисело зеле с боб в тенджера под налягане3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
9
"Ето как тенджерата под налягане може да ви помогне с приготвянето на кисело зеле с боб - вижте в рецептата"

Необходими продукти

  • боб - 500 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • кисело зеле - 1 средна зелка
  • червен пипер - 1 с.л.
  • лют червен пипер - 1 /2 ч.л.
  • брашно - 6 с.л.
  • джоджен - 1 с.л. сушен
  • олио - 9 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Преди да поставим боба в тенджерата под налягане, го изчистваме, измиваме и накисваме в студена вода. Оставяме го да престои едно денонощие.

Премахваме водата, изсипваме го в тенджерата и покриваме със студена вода. Оставяме да кипне, след което се изхвърля водата.

Наливаме отново студена вода и добавяме нарязаните на ситно лук, морков, както и нарязаното кисело зеле.

Към тях добавя студена вода, колкото да покрие боба и зелето, и затваряме тенджерата. Оставяме да ври на котлона до готовност.

В съд запържваме брашното в олиото, заедно с червения пипер и изсипваме в тенджерата при тях. Добавяме и джоджена. Оставяме на котлона още малко и премахваме.

Сервираме по желание с люти чушки.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: