Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб чорба»Боб чорба в тенджера под налягане

Боб чорба в тенджера под налягане

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3
Боб чорба в тенджера под налягане
Снимка: Геновева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • боб - 600 г бял
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • олио
  • магданоз
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се почиства и се измива. Накисва се в студена вода за 2 часа. След това се слага в тенджерата под налягане, без да затваряте капака и налейте вода да се покрие бобът.

Сложете на котлона и като заври, изхвърлете водата и налейте гореща вода, но този път повечко. Почистете лука, измийте го и го нарежете на дребни кубчета, добавете в тенджерата под налягане при боба.

Чушката и моркова също почистете, измийте и нарежете на ситни кубчета. Сложете ги в тенджерата и тях. Добавете и олио около 2 с.л. Затворете капака на тенджерата под налягане и сложете на котлона да варите боба.

Когато заври, засечете не повече от 20 минути и изключете котлона. След това изсипете сварения боб в обикновена тенджера.

Овкусете със сол. Добавете джоджен, ако имате пресен. Ако нямате, може и сух. Нарежете и пресен магданоз и боб чорбата в тенджера под налягане е готова за консумиране. Да ви е сладко!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: