Начин на приготвяне
Накиснете боба от вечерта във вода.
Сложете в тенджера под налягане 2 с.л. олио и запечатайте ребрата. Добавете боба и налейте вода. Затворете капака, изчакайте да се вдигне налягането и варете 20 минути.
Отворете капака, като преди това изпуснете парата, и извадете месото. Нарежете всички зеленчуци на дребно. Сложете ги в тенджерата заедно с подправките и доматеното пюре.
Затворете отново капака, изчакайте да се вдигне налягането и варете 10 минути.
Отворете капака и върнете месото.
В касерола сложете 4-5 с.л олио и запържете червения пипер. Добавете брашното и след няколко минути изключете. Сложете запръжката в тенджерата.
Върнете на котлона и варете 5-10 минути на отворен капак. Изключете и сервирайте боб яхнията, като поръсите с прясно нарязан магданоз.
Бобът с ребра в тенджера под налягане е готов.