Начин на приготвяне
Преди да поставим боба в тенджерата под налягане, го изчистваме, измиваме и накисваме в студена вода. Оставяме го да престои едно денонощие.
Премахваме водата, изсипваме го в тенджерата и покриваме със студена вода. Оставяме да кипне, след което се изхвърля водата.
Наливаме отново студена вода и добавяме нарязаните на ситно лук, морков, както и нарязаното кисело зеле.
Към тях добавя студена вода, колкото да покрие боба и зелето, и затваряме тенджерата. Оставяме да ври на котлона до готовност.
В съд запържваме брашното в олиото, заедно с червения пипер и изсипваме в тенджерата при тях. Добавяме и джоджена. Оставяме на котлона още малко и премахваме.
Сервираме по желание с люти чушки.