Кисело зеле с боб в тенджера под налягане

01/12/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции9
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 025
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • боб - 500 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • кисело зеле - 1 средна зелка
  • червен пипер - 1 с.л.
  • лют червен пипер - 1 /2 ч.л.
  • брашно - 6 с.л.
  • джоджен - 1 с.л. сушен
  • олио - 9 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Преди да поставим боба в тенджерата под налягане, го изчистваме, измиваме и накисваме в студена вода. Оставяме го да престои едно денонощие.

Премахваме водата, изсипваме го в тенджерата и покриваме със студена вода. Оставяме да кипне, след което се изхвърля водата.

Наливаме отново студена вода и добавяме нарязаните на ситно лук, морков, както и нарязаното кисело зеле.

Към тях добавя студена вода, колкото да покрие боба и зелето, и затваряме тенджерата. Оставяме да ври на котлона до готовност.

В съд запържваме брашното в олиото, заедно с червения пипер и изсипваме в тенджерата при тях. Добавяме и джоджена. Оставяме на котлона още малко и премахваме.

Сервираме по желание с люти чушки.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар