Tестено руло с праз и кайма

30/09/2019
"Перфектното солено руло, което е отлично и за предястие, и за леко основно ястие "
Приготвяне45 мин.
Готвене60 мин.
Общо105 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо73
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и по средата му направете кладенче, в което сипете размитата във вода мая, захарта, солта , олиото, лимоновия сок и содата.

Месете, докато се получи гладко тесто, което разделете на 3 части и разточете на тънки правоъгълни кори.

Задушете в половината масло и останалото олио почистения и ситно нарязан праз, докато омекне.

Добавете червения пипер и каймата и бъркайте, докато месото стане на трохи.

Сипете разреденото с вода доматено пюре, разбъркайте и свалете от огъня.

Почистете, измийте, нарежете гъбите и ги задушете в останалото масло.

Прибавете към леко изстиналата смес от месото и праза нарязаните шунка, кренвирши, салам, маслини, сирене, задушени гъби, подправките и яйцето.

Оставете да изстине и разделете на 3 части.

Върху всяка от корите разстелете една трета от плънката и навийте на руло, като не стягате много.

В намазана с масло тава сложете трите рула и ги оставете около 30 мин. да втасат.

Преди да сложите рулата да се пекат в умерена фурна, ги намажете с жълтъка и поръсете с настъргания кашкавал или семена.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар