Картофено руло с праз

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447892351
07/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 800 г
  • праз - 3 стръка
  • маслини - 20 бр. (почистени от костилките)
  • сирене - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • краве масло - 30 г
  • масло - 3 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • галета - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените картофи се сваряват цели в подсолена вода, отцеждат се и се смачкват с вилица. Прибавят се половината от маслото, яйцето, брашното, черен пипер и се омесва тесто. Разстила се върху навлажнена кърпа на кора с дебелина 1 см.

Празът се нарязва на ситно и се задушава в растителното масло и щипка сол 15 мин. Отстранява се от огъня и се смесва със сиренето, нарязаните маслини и черен пипер.

Разбърква се добре, разстила се в средата по дължината на кората на кората от картофите и с помоща на кърпата се завива картофено руло.

Слага се в обилно намазана и наръсена с галета форма за печене. Върху рулото се надробява останалото масло.

Пече се в силна фурна 25 мин. Като поизстине, се обръща върху подходящо блюдо и се реже с остър и мокър нож.

Поднася се с туршия.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: