Начин на приготвяне
Обелените картофи се сваряват цели в подсолена вода, отцеждат се и се смачкват с вилица. Прибавят се половината от маслото, яйцето, брашното, черен пипер и се омесва тесто. Разстила се върху навлажнена кърпа на кора с дебелина 1 см.
Празът се нарязва на ситно и се задушава в растителното масло и щипка сол 15 мин. Отстранява се от огъня и се смесва със сиренето, нарязаните маслини и черен пипер.
Разбърква се добре, разстила се в средата по дължината на кората на кората от картофите и с помоща на кърпата се завива картофено руло.
Слага се в обилно намазана и наръсена с галета форма за печене. Върху рулото се надробява останалото масло.
Пече се в силна фурна 25 мин. Като поизстине, се обръща върху подходящо блюдо и се реже с остър и мокър нож.
Поднася се с туршия.