Начин на приготвяне
Обелените картофи се сваряват цели в подсолена вода, отцеждат се и се смачкват с вилица.
Прибавят се половината от маслото, яйцето, брашното, черен пипер и се омесва тесто.
Разтила се върху навлажнена кърпа на кора с дебелина 1 см.
Празът се нарязва на ситно и се задушава в растителното масло и щипка сол.
Отстранява се от огъня и се смесва със сиренето, нарязаните маслини и черен пипер.
Разбърква се добре, разстила се в средата по дължината на кърпа на кора и с помощта на кърпата се завива на руло.
Слага се в обилно намазана и наръсена с галета кексова форма.
Върху рулото се надробява останалото масло.
Пече се в силна фурна 25 мин.
Като поизстине, се обръща върху подходящо блюдо и се реже с остър и мокър нож. Поднася се с туршия.