Начин на приготвяне
Сварете картофите, обелете ги, докато са още топли, и намачкайте заедно с маслото, сол и черен пипер. Ако са от по-месест сорт, може да добавите 2-3 лъжици прясно мляко, но в никакъв случай не прекалявайте, за да не стане пюрето рядко.
Опънете на плота чиста кърпа и върху нея пласт прозрачно домакинско фолио. Разпределете намачканите картофи на равен пласт с дебелина поне 1 пръст и правоъгълна форма. Оставете да изстива.
Измийте спанака и хубаво отцедете и оставете да изсъхне от капките вода. Накъсайте небрежно листата.
Загрейте зехтина на силен огън и сложете скилидките чесън, нарязани на филийки. Почти веднага ще пуснат аромат и бъдете нащрек, за да не изгорят. Когато леко хванат загар, сложете спанака и сотирайте за минута.
Разпределете топеното сирене равномерно върху блата, накъсвайки го на малки парчета. В средата сложете сотирания спанак, а отстрани обелените и почистени печени чушки. Добре е да сте ги цепнали и отворили, за да са на тънък пласт.
Поръсете с малко сол.
Прихванете кърпата и подвийте навътре от единия край, след това от другия, оформяйки стегнато картофено руло. Хубаво запечатайте с фолиото, отново завийте с кърпата и сложете върху плосък поднос в хладилник.
Необходимо е апетитното солено руло да стегне на студено, затова изчакайте поне 4-5 часа преди да го нарежете.
Добър апетит с това вкусно картофено руло със спанак!