Начин на приготвяне
1. Разбийте яйцата до втечняване заедно с прясното мляко, щипка сол и нишестето.
Излейте сместа в правоъгълна тавичка, покрита с хартия за печене, приблизителни размери 30/20 см. При желание за по-дебело яйчено руло, може и по-малки размери тава.
2. Изпечете яйчения блат в загрята на 190 градуса фурна, докато стегне и добие лек загар, около 12 минути.
3. Когато извадите от фурната, хванете краищата на хартията и преместете върху навлажнена кърпа. Завийте на руло заедно с кърпата и оставете за 10 минути.
4. През това време си пригответе плънката за рулото.
Намачкайте топеното сирене със заквасената сметана, пресована скилидка чесън, лимоновия сок и подправките.
Накълцайте на дребно гъбите и чери доматчетата иги овкусете с малко сол, ако желаете.
5. Развийте вкусното солено руло, намажете го с пастата от топено сирене, поръсете с накълцаните гъби и доматки и отново завийте.
6. Поднесете яйченото руло с гъби и топено сирене нарязано на дебели шайби и гарнирано със свежи и хрупкави листа от маруля и още чери домати.
Добър апетит!