Начин на приготвяне
С малко продукти и малко въображение и стил можем да си спретнем едно красиво и ефектно бързо ястие като това яйчено руло със спанак.
Нужен ни е един хубав тиган с незалепващо покритие и успехът ни е гарантиран.
За това количество продукти диаметърът му е добре да е около 30 см, за да се получи яйченият блат за рулото с перфектната дебелина.
За плънката си накълцайте пресния лук и го запържете в малко мазнина на умерен огън.
Бейби листата от спанак измийте, отцедете и накъсайте. Сложете при лука и сотирайте за минута-две, като преди това сте увеличили малко огъня.
Дръпнете от котлона и подправете с малко сол и черен пипер.
Разбийте яйцата с щипка сол и сипете в тигана за целта - с незалепващо покритие и около 30 см диаметър, предварително намазнен с 2-3 с.л. зехтин. Огънят да е слаб, за да не загаря бързо отдолу, а лека полека да стегне яйцето. Процесът може да се подпомогне, като отгоре се сложи капак.
Когато яйченият блат е стегнал, но все още мекичък, върху него разпределете плънката от пресен лук и спанак.
Дръпнете от огъня и плъзнете върху голям пласт алуминиево фолио. В случай че е залепнал, няма никакъв проблем, просто минете с тънка шпатула внимателно под блата, за да го отлепите.
Подредете в средата чери доматчета на четвъртинки и част от тях заделете за украса на яйчното руло, ако желаете.
Навийте на руло, помагайки си с фолиото.
Поднесете вкусното яйчено руло със спанак, нарязано на дебели шайби, и украсете според въображението си, за да му придадете по-изискан вид... според случая.
Добър апетит!