Начин на приготвяне
Нарежете на ситно морковите и лука и ги запържете в дълбок тиган със сгорещена мазнина.
Размийте каймата на трохи във вода и я добавете при тях.
Щом се запържи хубаво, към нея се добавят подправките, оризът и малко вода.
Оставете всички продукти да покъкрят, докато не се изпари течността.
Малко преди да махнете сместа от котлона добавете доматения сок и наситнения магданоз.
Разделете киселото зеле на листа.
Сложете няколко на дъното на дълбока тенджера.
Сложете от плънката в останалите листа, завийте ги и ги подредете в тенджерата.
Налейте вода, така че да покрива зелевите сарми с кайма.
Сложете ястието на тих огън до готовност.
Класическите Зелеви Сарми в Тенджера са много вкусни.
Добър апетит!