Начин на приготвяне
Разбийте три яйца в купа. Овкусете ги с черен пипер и хималайска сол.
Попарете лопуша за кратко с гореща вода, отцедете добре и нарежете много ситно. Прибавете отцедения лопуш към яйцата и разбъркайте.
Сипете шарлан в тиган и щом се загрее, сипете сместа.
Когато омлетът се запече от едната страна, а отгоре още е леко суров, внимателно прегънете и навийте, за да се получи руло.
Притиснете соленото руло със силиконова шпатула и задържете за кратко, за да се оформи добре. Ако се наложи, добавете още шарлан, за да не залепва по тигана.
Завъртете рулото от всички страни, за да се запече равномерно. Нарежете на малки рулца и поднесете.
Пролетното яйчено руло със зелении е готово.
Коментари