Начин на приготвяне
Разстелете месото от телешки шол върху дъска, начукайте го така, че да е с еднаква дебелина, и го поръсете със сол, черен пипер и риган.
Намажете го с предварително почистения и попарен спанак, върху него наредете тънки ивици от сварените моркови, а върху тях сложете нарязаните на кръгчета твърдо сварени яйца.
Посолете отново със сол и черен пипер, внимателно навийте месото, така че да не изпадне плънката, и го вържете здраво с конец.
Поставете го в дълбока тенджера, залейте го с бульона, който сте приготвили от водата и кубчетата концентрат, и оставете ястието да ври 1 час.
Готовото ястие можете да сервирате студено с майонеза, доматен сос или руска салата или топло с пържени картофи или зелена салата с репички и краставици.