Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Солено руло»Яйчено руло с ориз и карфиол

Яйчено руло с ориз и карфиол

Яйчено руло с ориз и карфиол
Снимка: Илиана Първанова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Чудна вкусотия, която наскоро преоткрихме - яйчено руло с ориз и карфиол"

Необходими продукти

  • карфиол - 3 с.л. сварен със сол
  • яйца - 2
  • ориз - 1 ч.ч. сварен
  • кимион - 1 - 2 щипки, смлян
  • масло - 2 с.л.
  • хималайска сол - 1 равна к.л.
  • къри - 1 щипка
  • куркума - ½ к.л.
  • черен пипер - ½ к.л.
  • шарлан - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо разбийте в купа съставките за пълнежа на рулото - чашата сварен ориз, 3 пълни лъжици сварен със сол карфиол и 2 лъжици масло. Овкусете с черен пипер и хималайска сол.

В отделна купичка чукнете 2 яйца с малко хималайска сол, кимион, къри, куркума и черен пипер.

Изпържете яйчената палачинка в тиган с незалепващо покритие за по 3 минути от всяка страна. Сложете готовата палачинка в плитка чиния.

Изпържете ориза за 3-5 минути, след което го разстелете на равномерен пласт върху палачинката. Навийте соленото руло с леко притискане.

Намокрете остър нож и нарежете на малки рулца. Поднесете ги с домашна майонеза и любим сос.

Яйченото руло с ориз и карфиол е готово.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: