Ароматен ориз за гарнитура

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
167
14540
22/07/2017
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 096
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина и запържете в него нарязаните на ситно лук и чесън заедно с канелата и кимиона.

След около 4 минути добавете ориза и пържете за още 2 минути, като разбърквате непрекъснато.

Сипете водата и щом заври, сложете капак и намалете огъня. Оставете ориза да къкри за 15-20 минути, овкусете с черен пипер и сол, внимателно разбъркайте.

Извадете канелата и покрийте съда с кърпа, така оризът ще поеме течността и ще се задуши добре.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар