Ароматен ориз за гарнитура

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
419
301
22/07/2017
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 657
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина и запържете в него нарязаните на ситно лук и чесън заедно с канелата и кимиона.

След около 4 минути добавете ориза и пържете за още 2 минути, като разбърквате непрекъснато.

Сипете водата и щом заври, сложете капак и намалете огъня. Оставете ориза да къкри за 15-20 минути, овкусете с черен пипер и сол, внимателно разбъркайте.

Извадете канелата и покрийте съда с кърпа, така оризът ще поеме течността и ще се задуши добре.

Удобен емайлиран гевгир с дръжка - 20 cм-12%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Удобен емайлиран гевгир с дръжка - 20 cм
17.00 лв.
15.00 лв.
Виж ››

Изключително удобен и практичен, металният гевгир ще бъде ваш помощник в приготвянето на всяко ястие. Позволява лесно измиване и отцеждане на продуктите. Металният гевгир се предлага с дълга дръжка за още по-удобна употреба и съхранение.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар