Начин на приготвяне
Оризът се почиства, измива и се вари в подсолена вода. Когато е омекнал, но гледате да не е разкашкан го измиваме със студена вода и го оставяме да се отцеди от водата. Всички зеленчуци ги нарязваме, не много на дребно.
Сгорещяваме олио в тиган и запържваме двата вида лук, след това добавяме чушката, нарязана на ивици, морковите и запържваме и тях за около минута. Добавяме грах и царевицата, които са отцедени от водата също, ако използвате консерва.
Когато зеленчуците омекнат, слагаме ориза към тях и задушаваме под капак. Накрая овкусяваме със сол, зеленчукова подправка, куркума и унисоса.
Разбъркваме добре, за да се овкуси всичко и за да се получи приятният жълтеникав цвят от куркумата. Оризът е много приятна гарнитура за печено месо. Да ви е сладко!