Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на Тиган»Бланширан ориз за гарнитура

Бланширан ориз за гарнитура

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
2649423k442
Бланширан ориз за гарнитура
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
20/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч. бланширан
  • чушки - 1 бр. червена
  • моркови - 1 бр.
  • броколи - 200 г
  • лук - 1 глава
  • гъби - 6 бр. печурки
  • зелен лук - 2 стръка
  • соев сос - 2 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера, в която има солена вода, сипете бланширания ориз и варете с повече вода до готовност.

Отцедете и изплакнете със студена вода.

Измийте, обелете и нарежете зеленчуците по желание на кръгчета, ленти (чушката), филийки, броколите разкъсайте и използвайте само главите.

Сипете зехтин в голяма тиган и запържете зеленчуците. След няколко минути добавете соевия сос, после и ориза.

Разбъркайте ориза със зеленчуци и овкусете с черен пипер и сол.

Поднесете бланширания ориз за гарнитура, поръсен с наситнен зелен лук.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: