Запеканка с картофи и сметана

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
591
1k
34
2k
26/06/2012
"Веднъж опитате ли я, тази запеканка ще ви стане любима! Гарантираме "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции7-8
Сготви+1 точка
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо402 651
  • Преглеждания за месеца7107
  • Преглеждания за седмицата236
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

  • картофи - 1, 5 кг
  • колбас - около 300 г шунка или друг мек колбас
  • сметана - 500 мл течна готварска
  • сирене - 150 - 200 г
  • яйца - 2 броя
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол
  • кашкавал - 150 - 200 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете неголеми картофи, измийте ги, обелете ги и ги нарежете на шайби. В подмазнена тава започнете да редувате картофи, колбас, натрошено сирене до изчерпване на количествата. Мeжду отделните пластове поръсвайте с подправки на вкус.

Разбийте яйцата, брашното и сметаната и сипете сместа върху нареденото в тавата ястие. Леко разклатете тавата, за да се разпредели течността равномерно.

Сложете запеканката с картофи и сметана да се пече в умерено загрята фурна за около 30 минути. Когато е почти готова, поръсете с настърган кашкавал и запечете до апетитен загар.

Керамична касерола с дръжки 16см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Керамична касерола с дръжки 16см
6.00 лв.
4.62 лв.
Виж ››

Красива, качествена и удобна, керамичната касерола ще ви помогне да се насладите на традиционните ястия, които обичате. Подходяща е за готвене на по-малко количество храна. Касеролата може да се ползва както за печене, така и за съхранение на гозбата в хладилник.

Рейтинг

5 27
4 13
3 12
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
13.12.2018 22:14
Много е постна! Къде са киселите краставички, а брокулите? И това сирене(козе, овче, краве, топено, чедър или пък моцарела)? Малко пояснение няма да е излишно когато пишете рецепта!
0
4
Дидо
Дидо
14.02.2016 21:22
Рецептата изглежда обещаващо, но все ми е на акъла, че картофите трябва да се поварят малко преди да се сложат във фурната. За 30-40 минути без грам вода ще си останат сурови - от личен опит го знам и съм мъж, да се има на предвид!
41
2
никнай
никнай
29.01.2016 03:54
Сирене, сметана, кашкавал!?
Започва като плакия минава през опит за някакъв крем с яйца сметана и брашно а завършва като някакъв вид объркана мусака по гръцки.
5
2