Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свинско месо по селски със сос по южняшки

Свинско месо по селски със сос по южняшки

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Свинско месо по селски със сос по южняшки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Ето я най-вкусната причина да инвестирате в закупуването на хубава скара - това страхотно мариновано свинско"

Необходими продукти

  • свинско месо - 1.8 кг от плешка
  • за сухата смес
  • червен пипер - 2 с.л.
  • чесън - 1 с.л. на прах
  • лук - 1 с.л. на прах
  • черен пипер - 2 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • морска сол - 2 ч.л.
  • лют червен пипер - 1 с.л.
  • кафява захар - 2 с.л. светла
  • за соса за скара
  • морска сол - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • оцет - 4 с.л.
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • петмез - 5 с.л.
  • доматен сос - 225 г от буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете кафявата захар заедно с всички останали сухи подправки, които са необходими за сухата смес.

Нарежете месото на парчета с дебелина около 5 см и ги оваляйте в получената суха смес и от двете страни. Остаевте настрана, за да поемат от подправките и да се мариноват.

Междувременно пригответе соса за скара. За целта смесете в тенджерка доматения сос с оцета, петмеза, лютия пипер, черния пипер, чесъна на прах и солта. Остаевте сместа да поври на умерен огън около 15-тина минути, като от време на време разбърквате.

Предварително загрейте скарата на среден огън. Печете маринованите парчета месо около 20-30 минути или докато станат напълно готови.

Обръщайте парчетата и ги намазвайте със соса от време на време.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: