Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Питки»Бързи питки на тиган

Бързи питки на тиган

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k113k
Бързи питки на тиган1 / 2
10/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Най-вкусната манджа е тази, която е поднесена с домашно приготвени питки!"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • олио - около 80 мл
  • вода - около 150 мл хладка
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте в голяма купа брашното, солта, бакпулвера и захарта. Долейте олиото и разбъркайте с ръка, докато се получат трохи.

Постепенно доливайте по малко вода, докато се получи средно меко тесто, което не лепне по ръцете. Оставете го да почине за 15 минути и го разделете на 6-7 топки.

Сложете върху загрят котлона сух тиган на 2/3 от капацитета на котлона. Разточвайте питките с големината на тигана и ги слагайте една по една да се запекат.

Всяка питка се пече около 2 минути от всяка страна. Още горещи, намажете питките с масло.

След това може да сервирате тези бързи питки с всякакви плънки или като допълнение към любимото основно ястие.

Рейтинг

4.2
517
410
34
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Todor Todorov
Todor Todorov
В вашата рецепта предролагам че е вярно количеството вода.
08.12.2018 18:48
Todor Todorov
Todor Todorov
Алиана ,искам да се извиня ,не си дадох сметка че не е публикувана от Вас,
08.12.2018 18:40
Todor Todorov
Todor Todorov
Здравейте Алиана,
Имам един въпрос-в рецептата сте дали да се замеси средно меко тесто с 0.500гр. брашно и 150мл. вода така че да не лепне ПИТАМ СЕ ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ДА СЕ ПОСТИГНЕ С КОЛИЧЕСТВОТО ВОДА КОЕТО СТЕ ПРЕПОРЪЧАЛИ ВЪВ ВАШАТА РЕЦЕПТА?
08.12.2018 17:08
1
1
Покажи всички подкоментари
Bobby Ilieva
Bobby Ilieva
Рецептата не е съвсем бърза, но стана супер вкусен хляб. Малко я видоизмених- сложих брашно от лимец и зехтин на око. Наложи се и тестото да престои в хладилника около час. Благодаря за рецептата.
П.С. Втората снимка е моя личта. Не съм я крала :P
26.08.2018 18:39
тони
тони
на вас пък уиндоуса да не ви е легален :)
за това тайните рецепти си пазете само в шкафа :)
26.03.2014 18:24
11
2
1
Покажи всички подкоментари
Стела
Стела
Знаете ли, спорещи за правата върху рецептата, че вгорчихте питката с вашия спор!
21.09.2013 01:23
tanya
tanya
Хубаво е всички псевдо готвачи, псевдо блогъри и други подобни да четат много добре правилата на всички сайтове, когато с гордост публикуват свои рецепти някъде. Надявам се знаете, че например снимките във фейсбук веднъж качени там, те вече не са ваша собственост. И дори да си изтриете профила и да не влизате 2 години те пак са си там. Правете си изводите, пък после претендирайте за собственост.
13.09.2013 09:29
3
1
Аз
Аз
Рецептата е моя !
18.08.2013 10:24
3
1
Stas
Stas
Знаете как да развалите апетита на всички ни. Дребнави, претенциозни и какви ли не, македонското не ви бяга изобщо. Има страшно много рецепти за хляб, и съставките винаги са идентични, другите па били купували снимките, плагиатствали. Вземете се скрийте някъде !!!

ПС: не си правете зор да коментирате след поста, едва ли ще повторя, а още по-малко вероятно е да чета и коментари за рецепти вече !!!
14.07.2013 00:29
1
1
Admin
Admin
Здравейте,

рецептите се публикуват от потребителите на сайта, а когато една рецепта няма снимка, тогава ние купуваме такава подобна. Като на Езине.бг, така и на Готвач.бг, имаме над 50 000 купени снимки и не се налага да даваме източник на снимката защото те са наши. За всяка закупена снимка, както е тази горната, имаме лиценз.

Публикуването на линкове не става, тъй като е забранено публикуването на латиница в коментарите, с цел
по-добро качество на писане, а линковете, ако не знаете, са на латиница.

И последно, ако смятате, че рецептата за плоски питки е ваше творение и никой в света досега не я е правил, бих ви посъветвал да се обърнете към съответните власти и да си потърсите правата.
13.07.2013 10:51
3
2
Алиана
Алиана
И още нещо - нямам нищо против рецептата да се разпространява. Но фактът, че сайтът дори не е предоставил възможност за посочване на източник, говори за характера му. Сериозните сайтове не плагиатстват рецепти, а и снимки. В случая няма крадена снимка, защото моите и на останалите потребители са си аматьорски, но обърнете внимание, че никоя от снимките тук няма източник или автор. Това е обезпокоително и доказва, че сайтът не се съобразява със законите.
12.07.2013 19:08
1
5
Алиана
Алиана
Хаха, Деси, наглостта на плагиатите живее и се прикрива точно зад подобни възгледи като вашите. Ако имаше възможност да се сложи линк, щяхда да можете да видите, какво имам пред вид: Продуктите, последователността им, количествата им, начина на обработването им, дори броят на питките, които съм написала да бъде направен - всичко е идентично... В профила на сайта във фейсбук съм сложила линк, което тук не е възможно.
12.07.2013 19:04
2
Desi
Desi
Просто е удивително как някои може да има претенция, че е измислил тесто от брашно, вода и олио...Според мен индийците (примерно) ще имат претенции, че вие, Алиана сте им откраднали идеята за плосък хляб
11.07.2013 16:47
5
Aliana
Aliana
За жалост сложеният линк не може да бъде показан. Рецептата е крадена от сайта Веселият готвач. Там тя е публикувана от мен (Алиана) под името Бърз хляб на тиган.
11.07.2013 15:18
3
Aliana
Aliana
Тази рецепта е моя и би трябвало да посочите източник, от когото сте я заимствали! Барфи, това, че сте променил/а начинът на изразяване, не означава, че аз няма да си разпозная рецептата, още повече, че съм си я измислила сама, когато нямахме хляб в къщи и ни дойдоха неочаквани гости!
Рецептата е крадена от тук, а Вашето поведение е безсрамно!
11.07.2013 15:16
4