Начин на приготвяне
Разбъркайте в голяма купа брашното, солта, бакпулвера и захарта. Долейте олиото и разбъркайте с ръка, докато се получат трохи.
Постепенно доливайте по малко вода, докато се получи средно меко тесто, което не лепне по ръцете. Оставете го да почине за 15 минути и го разделете на 6-7 топки.
Сложете върху загрят котлона сух тиган на 2/3 от капацитета на котлона. Разточвайте питките с големината на тигана и ги слагайте една по една да се запекат.
Всяка питка се пече около 2 минути от всяка страна. Още горещи, намажете питките с масло.
След това може да сервирате тези бързи питки с всякакви плънки или като допълнение към любимото основно ястие.
Коментари
Имам един въпрос-в рецептата сте дали да се замеси средно меко тесто с 0.500гр. брашно и 150мл. вода така че да не лепне ПИТАМ СЕ ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ДА СЕ ПОСТИГНЕ С КОЛИЧЕСТВОТО ВОДА КОЕТО СТЕ ПРЕПОРЪЧАЛИ ВЪВ ВАШАТА РЕЦЕПТА?
П.С. Втората снимка е моя личта. Не съм я крала :P
за това тайните рецепти си пазете само в шкафа :)
ПС: не си правете зор да коментирате след поста, едва ли ще повторя, а още по-малко вероятно е да чета и коментари за рецепти вече !!!
рецептите се публикуват от потребителите на сайта, а когато една рецепта няма снимка, тогава ние купуваме такава подобна. Като на Езине.бг, така и на Готвач.бг, имаме над 50 000 купени снимки и не се налага да даваме източник на снимката защото те са наши. За всяка закупена снимка, както е тази горната, имаме лиценз.
Публикуването на линкове не става, тъй като е забранено публикуването на латиница в коментарите, с цел
по-добро качество на писане, а линковете, ако не знаете, са на латиница.
И последно, ако смятате, че рецептата за плоски питки е ваше творение и никой в света досега не я е правил, бих ви посъветвал да се обърнете към съответните власти и да си потърсите правата.
Рецептата е крадена от тук, а Вашето поведение е безсрамно!