Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със солта, прибавяме прясното и киселото мляко и зехтина. Размесваме сухата мая с брашното и замесваме тесто.
Намазняваме готовото меко тесто и го оставяме да престои на топло за 30-40 минути.
Плънката за нашите питки приготвяме, като натрошаваме сиренето, настъргваме кашкавала, прибавяме яйцата и разбъркваме всичко добре.
Втасалото тесто накъсваме на малки топки, намазняваме дъното на малка чаша и правим дупки във средата на всяка топка.
Всяка направена дупка запълваме с плънката
Най-отгоре украсяваме вкусните пълнени питки с нарязаните на ивици кисели краставички и маслини и поръсваме с чубрица.
Пълнените питки на фурна се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.
Коментари