Пълнени питки на фурна

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Пълнени питки на фурна
Снимка: Румяна Сакалийска
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"С какво сме напълнили тези апетитни питки ли - вижте по-долу"

Необходими продукти

  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 350 мл
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • зехтин - 1 к.ч.
  • мая - 7 г суха
  • брашно - 500 г
  • ЗА ПЪЛНЕЖА
  • овче сирене - 300 г
  • кашкавал - 200 г
  • яйца - 3 броя
  • ЗА ДЕКОРАЦИЯ
  • кисели краставички - 100 г
  • черни маслини - 10 бр.
  • чубрица - 15 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със солта, прибавяме прясното и киселото мляко и зехтина. Размесваме сухата мая с брашното и замесваме тесто.

Намазняваме готовото меко тесто и го оставяме да престои на топло за 30-40 минути.

Плънката за нашите питки приготвяме, като натрошаваме сиренето, настъргваме кашкавала, прибавяме яйцата и разбъркваме всичко добре.

Втасалото тесто накъсваме на малки топки, намазняваме дъното на малка чаша и правим дупки във средата на всяка топка.

Всяка направена дупка запълваме с плънката

Най-отгоре украсяваме вкусните пълнени питки с нарязаните на ивици кисели краставички и маслини и поръсваме с чубрица.

Пълнените питки на фурна се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Росица Петрова
Росица Петрова
Рецептата е много хубава, но ми се струва, че количеството на маята е прекалено много. На 500 г брашно е достатъчно около 7 г суха мая. Предполагам, че е грешка.
11.03.2020 09:37
1
Покажи всички подкоментари