Начин на приготвяне
Загряваме маслото и задушаваме до златисто лука, нарязан на ситно. Добавяме и ситно нарязаните гъби. Когато омекнат сипваме на тънка струйка предварително разбитите яйца, поръсваме със сол и черен пипер и разбъркваме. Запържваме докато яйцата са готови и сваляме от котлона.
Внимателно почистваме краставиците от кората. Отрязваме ги на две части по дължина. С малка лъжичка издълбаваме средата.
Пълним краставиците с готовата смес. Съединяваме двете половини и връзваме с конец или просто ги подреждаме в тавата поотделно. Редим пълнените краставици в предварително намазнен огнеупорен съд с капак.
Объркваме киселата сметана (или киселото мляко) с брашното, добавяме 1 ч.л. лимонов сок, сол и черен пипер на вкус и заливаме пълнените краставици. Захлупваме и задушаваме около 20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.