Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Плосък хляб»Пълнени питки на тиган

Пълнени питки на тиган

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Пълнени питки на тиган1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Вкусна плънка за вкусни пърленки - ето ви рецептата"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 к.ч.
  • зехтин - 4 с.л.
  • яйца - 2 броя
  • сол - 2 ч.л.
  • суха мая - 7 г
  • брашно - 400 г
  • ЗА ПЛЪНКАТА
  • сирене - 300 г
  • кашкавал - 150 г
  • крема сирене - 150 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • ЗА НАМАЗВАНЕ
  • краве масло - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа смесваме прясното и киселото мляко, разбъркваме и добавяме зехтина, яйцата и солта. Накрая прибавяме брашното пресято със сухата мая и замесваме меко тесто за питки.

Намазняваме тестото и го оставяме на топло за около 15 минути, през това време приготвяме плънката, натрошаваме сиренето, объркваме го добре с настъргания кашкавал, крема сиренето и червения пипер.

Накъсваме тестото на малки топки и разточваме всяка от тях с дебелина около 5 см. Взимаме един разточен лист и върху него разстиламе равномерно 1 с.л. от плънката, отгоре покриваме с друго разточено листо, притискаме добре краищата и оформяме пълнени мини питки.

Печем и от двете страни в предварително нагрят тиган на средна температура, готовите пълнени питки мажем с масло.

Поднасяме нашите топли пълнени питки на тиган.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: