Начин на приготвяне
Вкусни питки с кашкавал, които ще ви се усладят.
Пресяваме брашното в купа. Добавяме солта.
Смесваме содата с киселото мляко и сипваме при брашното. Замесваме меко тесто и го оставяме за 10 минути настрани.
Смесваме киселото зеле, кашкавала, черния пипер и чубрицата.
Нарязваме тестото на 6 части и ги оформяме на топки. Разтягаме всяка топка и по средата поставяме по една пълна лъжица от плънката.
Загръщаме тестото върху плънката и сплескваме като плоски питки. Изпичаме всяка пълнена питка на загрят сух тиган за около 3-4 минути от всяка страна.
Изваждаме в чиния и намазваме с масло зеленчуковите питки.
Сервираме питките с кисело зеле на тиган топли.