Начин на приготвяне
В голяма купа смесваме прясното и киселото мляко, разбъркваме и добавяме зехтина, яйцата и солта. Накрая прибавяме брашното пресято със сухата мая и замесваме меко тесто за питки.
Намазняваме тестото и го оставяме на топло за около 15 минути, през това време приготвяме плънката, натрошаваме сиренето, объркваме го добре с настъргания кашкавал, крема сиренето и червения пипер.
Накъсваме тестото на малки топки и разточваме всяка от тях с дебелина около 5 см. Взимаме един разточен лист и върху него разстиламе равномерно 1 с.л. от плънката, отгоре покриваме с друго разточено листо, притискаме добре краищата и оформяме пълнени мини питки.
Печем и от двете страни в предварително нагрят тиган на средна температура, готовите пълнени питки мажем с масло.
Поднасяме нашите топли пълнени питки на тиган.