Тутманик със сода

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Тутманик със сода
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Сигурни сме, че този тутманик е вкусен и студен, но досега не се е случвало да изстине - изяжда се топъл-топъл"

Необходими продукти

  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 2 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 400 г
  • олио - 100 мл
  • сирене - 250 г
  • сол - 1 к.л.
  • сода за хляб - 1 ч.л. с връх
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа разбиваме яйцата и прибавяме олиото и киселото мляко с шупналата сода. Постепенно прибавяме брашното и солта и размесваме добре, добавяме натрошеното сирене.

В тава застлана с хартия за печене разпределяме сместа и с намазнена лъжица заглаждаме. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до зачервяване, за около 40-50 минути.

Вадим тутманика и го намазваме още докато е топъл с масло.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: