Суфле с грис

08/04/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 814
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете млякото със захарта да се загрее и добавете при непрекъснато бъркане гриса.

Бъркайте, докато се сгъсти и свалете от котлона.

Щом се охлади, добавете маслото, лимоновата кора, един по един жълтъците и добре разбийте.

Остържете разрязаната на 2 по дължина шушулка ванилия и добавете към грисовата смес.

Отделно разбийте на сняг белтъците и внимателно ги съединете с останалата смес.

Сипете в намазана с масло тава и сложете да се пече за 30 минути в силно загряна фурна.

Изпеченото суфле обърнете в голяма чиния и го полейте с плодов сироп или сладко от вишни

Рейтинг

5 7
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар