Френско суфле

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Френско суфле1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • яйца - 5 - 6 бр.
  • захар - 100 г
  • брашно - 60 г
  • ванилия
  • масло
  • конфитюр
  • захар - на вкус
  • плодове - 100 г сушени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците със захарта и добавете ванилията. Отделно разбийте белтъците на гъст сняг с щипка сол.

Сипете в белтъците жълтъчната смес и брашното и разбъркайте. Изпечете сместа в 2 еднакви форми.

Двата блата слепете с мармалад и поднесете веднага щом суфлето започне да спада.

По желание в сместа може да добавите сушени плодове или пресни такива, които не са много сочни.

Рейтинг

4.1
53
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теди
Теди
Това няма нищо общо със суфлето. Суфле се прави от масло како и брашно. Това е някаква изкелиферчена рецепта, която не отговаря на заглавието.
21.05.2015 15:24
Ива
Ива
А маслото защо е?
16.10.2013 21:21
1
Покажи всички подкоментари