Начин на приготвяне
Нарежете месото на 16 парчета, пилето на 8, а наденицата на едри късове, след което накълцайте кромида и доматите на дребно.
Всичко се слага в голям намаслен глинен съд, като може предварително да го загреете в гореща фурна.
Сложете да се пече похлупено за 1 час. Извадете и добавете нарязаните на тънко салам и отцедения боб. Похлупете отново и печете за 40 минути.
Извадете, овкусете с подправките и оставете да се доизпече за още 15 минути.
Коментари
телешко месо /шол/ 300-500 гр.
патешко/гъше бутче 2-3 бр.
прясна/домашна/наденица свинска 2-3 бр.
пр. домати, лук, чесън, розмарин, зехтин, чер. пипер, червен пипер, сол
Добавя се зрял боб полусварен и всичко се запича заедно за около 3 ч. на бавен огън в кален гювеч на фурна.