Кафеено суфле

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Кафеено суфле1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Да приготвиш суфле е изкуство, на което ние сме големи почитатели"

Необходими продукти

  • кифли - 3 бр. козуначени
  • кафе - 200 г сварено и прецедено
  • масло - 50 г
  • яйца - 5 жълтъка, 2 белтъка
  • захар - 70 г
  • за крема
  • сметана - 250 мл (може и мляко)
  • ванилия - 1 пак.
  • яйца - 5 жълтъка
  • захар - 70 г
  • брашно - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно обелете кората на кифлите и ги накиснете в кафето, докато се образува хомогенна маса.

Затоплете маслото да се разтопи и го разбийте със захарта и жълтъците. Добавете и разбитите на пяна белтъци.

Така замесеното тесто се изсипва в подходящ съд и се пече на водна баня в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Пригответе ванилов крем, като кипнете сметаната (или млякото). Бъркайте непрекъснато и добавете един по един жълтъците, после захарта и накрая брашното. След като кипне варете на слаб огън до сгъстяване.

Поднесете суфлето щедро полято с ванилов сос.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: