Начин на приготвяне
Намажете високи огнеупорни чашки с разтопено масло старателно с помощта на четка. Във всяка сипете по малко захар и ги развъртете, за да се разпределят кристалчетата равномерно.
В кухненски робот или блендер сипете почистените ягоди, захарта, лимоновия сок и нишестето. Пасирайте всичко на пюре.
Отделно разбийте белтъците със захарта на твърд и лъскав сняг. Внимателно го разбъркайте с ягодовата смес.
Напълнете формите с получената смес до горе и заравнете, след което почистете внимателно ръбовете.
Сложете ягодовите суфлета да се изпекат в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 12-15 минути.
Готовото ягодово суфле поднесете бързо, защото може да спадне ако престои прекалено дълго. Може да го поднесете направо в чашката или обърнато в чинийка.