Портокалово суфле

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Портокалово суфле1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3-4 бр.

Необходими продукти

  • портокали - 250 мл прясно изцеден сок
  • царевично нишесте - 15 г
  • прясно мляко - 150 г
  • масло - 15 г
  • яйца - 3 броя
  • канела - 1 щипка
  • захар - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в тенджера на котлона прясното мляко, размитото в малко вода нишесте и захар на вкус. Бъркайте и след като сместа кипне прибавете портокаловият сок.

Бъркайте непрекъснато и щом кипне, снемете от котлона и добавете при енергично разбъркване един по един жълтъците заедно с маслото и канелата.

Белтъците разбийте отделно на твърд сняг с щипка сол. Объркайте ги внимателно към крема, който трябва да се е поохладил.

Напълнете подходящи огнеупорни намаслени форми със сместа. Сложете да се изпекат на водна баня в предварително загряна фурна. Поднесете портокаловото суфле, поръсено с пудра захар.

Рейтинг

4.4
55
41
32
20
10
Дай твоята оценка: