Бабино суфле

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Бабино суфле1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 50 г
  • орехи - 50 г
  • ябълки - 1 бр. зелена
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 150 г
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте брашното в прясното мляко и кипнете на котлона. Намалете огъня и варете до сгъстяване, като бъркате непрекъснато. Свалете готовата смес от котлона и добавете маслото. Охладете чрез разбъркване.

Отделете жълтъците на яйцата и ги разбийте със захарта. Добавете настърганата кора от половин лимон, ситно натрошените орехови ядки и ябълката, която сте обелили, почистили от семките и сърцевината и настъргали на ситно ренде.

Разбийте белтъците на сняг и ги добавете към останалата смес, но внимателно, за да не спаднат. Изсипете сместа за пухкаво суфле в предварително намаслена тава или формички и печете суфлето на водна баня в предварително загрята на 170 градуса фурна до готовност (около 15 минути).

Това е едно перфектно суфле, приготвено по бабина рецепта - не го изпускайте!

Рейтинг

4.3
54
40
32
20
10
Дай твоята оценка: