Начин на приготвяне
Размийте брашното в прясното мляко и кипнете на котлона. Намалете огъня и варете до сгъстяване, като бъркате непрекъснато. Свалете готовата смес от котлона и добавете маслото. Охладете чрез разбъркване.
Отделете жълтъците на яйцата и ги разбийте със захарта. Добавете настърганата кора от половин лимон, ситно натрошените орехови ядки и ябълката, която сте обелили, почистили от семките и сърцевината и настъргали на ситно ренде.
Разбийте белтъците на сняг и ги добавете към останалата смес, но внимателно, за да не спаднат. Изсипете сместа за пухкаво суфле в предварително намаслена тава или формички и печете суфлето на водна баня в предварително загрята на 170 градуса фурна до готовност (около 15 минути).
Това е едно перфектно суфле, приготвено по бабина рецепта - не го изпускайте!