Начин на приготвяне
Отделете 100 мл от прясното мляко. Останалите 400 мл. объркайте с маслото, ванилията и щипка сол и сложете на котлона да кипнат.
Останалите 100 мл студено мляко разбийте с брашното, след което на тънка струйка, при непрекъснато бъркане добавете към врящото мляко.
Бъркайте сместа докато не започне да се отделя от стените на съда. Отделете жълтъците от белтъците и ги разбийте с 80 г захар и ябълковото пюре.
С останалите 20 г захар разбийте белтъците на сняг и внимателно ги добавете към останалите продукти. Прибавете всичко към млякото.
Сместа се изсипва в предварително намазнена форма за кекс и се пече на водна баня до готовност.
Останалите 100 г захар и 300 мл. вода се кипват и се варят за 2-3 минути, след което към тях се прибавят нарязаните на кубчета ябълки и се варят до омекване.
Свалят сварените ябълки от котлона, добавяте рома и поднасяте към вече приготвеното ябълково суфле.