Ябълково суфле

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Ябълково суфле1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4-6

Необходими продукти

  • масло - 100 г
  • прясно мляко - 500 г
  • брашно - 220 г
  • ябълки - 500 г пресни +100 г пюре
  • захар - 200 г
  • яйца - 8 бр.
  • ром - 50 г
  • ванилия - 1 - 2 пак.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете 100 мл от прясното мляко. Останалите 400 мл. объркайте с маслото, ванилията и щипка сол и сложете на котлона да кипнат.

Останалите 100 мл студено мляко разбийте с брашното, след което на тънка струйка, при непрекъснато бъркане добавете към врящото мляко.

Бъркайте сместа докато не започне да се отделя от стените на съда. Отделете жълтъците от белтъците и ги разбийте с 80 г захар и ябълковото пюре.

С останалите 20 г захар разбийте белтъците на сняг и внимателно ги добавете към останалите продукти. Прибавете всичко към млякото.

Сместа се изсипва в предварително намазнена форма за кекс и се пече на водна баня до готовност.

Останалите 100 г захар и 300 мл. вода се кипват и се варят за 2-3 минути, след което към тях се прибавят нарязаните на кубчета ябълки и се варят до омекване.

Свалят сварените ябълки от котлона, добавяте рома и поднасяте към вече приготвеното ябълково суфле.

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка: