Домашни наполеонки с кори

Fat BertaFat Berta
Джедай
329
343
50
858
26/03/2012
"Ако харесвате наполеонките от магазина, значи ще се влюбите в домашните от пръв поглед"
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо28 256
  • Преглеждания за месеца240
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всеки лист бутер тесто се слага да се пече самостоятелно в предварително загряна умерена фурна за около 20 минути, докато хубаво се надигне. Така изпечените два листа се охлаждат и всеки се разделя на 2 част с помощта на нож, за да се получат общо 4 кори.

За крема разбийте яйцата с 1 ч.ч. прясно мляко и брашното. Останалото мляко сложете със захарта да кипне и добавете яйчната смес при непрекъснато бъркане. Бъркайте крема, докато се сгъсти добре, снемете от котлона, добавете ванилията, лимоновата кора и объркайте с маслото.

В подходяща тава сипете на дъното малко от крема, сложете кора и редувайте с крем корите, като накрая завършите с крем. Поръсете отгоре с остатъците от корите и сложете за 1 нощ в хладилника преди да поднесете на правоъгълни парчета.

Шприц за перфектните сладки, торти и украси - 18 приставки-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Шприц за перфектните сладки, торти и украси - 18 приставки
10.99 лв.
8.46 лв.
Виж ››

Дайте воля на въображението си и пригответе весели, закачливи и майсторски гарнирани сладки с този лесен за използване с една ръка щприц и многобройните му приставки

Рейтинг

5 9
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Hristov
Hristov
07.06.2013 22:54
1 ч.ч. брашно беше супер много получи се много тестен крем. Предлагам по малко брашно и крема беше много остана ми излишен.
2
0