Начин на приготвяне
Счупете яйцата в купа и ги разбийте с вилица. Сложете брашното и семолата на кухненския плот.
Направете кладенче и добавете яйцата, солта и зехтина. Замесете твърдо тесто за паста.
Месете тестото не по-малко от 10 минути. Завийте в стреч фолио и оставете за половин час.
Готовото тесто разделете на 4 част. Поръсете машинката за паста с брашно и минете едното топче на най-високата степен.
Готовата лента поръсете с брашно, загънете и отново минете...така около 4-5 пъти.
Намалете степента с едно, поръсете отново с брашно и минете лентата (този път не се загъва).
Намалете с още една степен, отново поръсете и минете. Направете тази процедура, докато достигнете степен 5.
Сложете приставката за талиатели и минете листа тесто през нея.
Набрашнете домашните талиатели, оставете за кратко да изсъхнат, а след това пригответе или може да ги приберете в хладилника.