Ezine.bg»Рецепти»Паста»Талиатели с домати и гъби

Талиатели с домати и гъби

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Талиатели с домати и гъби1 / 2
19/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • манатарки - 25 г сушени
  • вода - 200 мл вряща
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • мащерка - 2 с.л.
  • домати - 800 г нарязани
  • талиатели - 4400 г
  • масло - 40 г
  • черен пипер
  • пармезан - настърган
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете гъбите в горещата вода за 10 минути. Отцедете ги, но запазете течността. Загрейте зехтина, добавете чесъна и мащерката.

Добавете гъбите, овкусете със сол и черен пипер, добавете водата и доматите. Кипнете сместа, намалете огъня и задушавайте за 30 минути.

Щом сосът е почти готов, сварете пастата в подсолена вода. Смесете с доматения сос, поръсете с пармезан и сервирайте.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: