Ezine.bg»Рецепти»Паста»Талиатели с патладжани и печени домати

Талиатели с патладжани и печени домати

Румяна СалалийскаРумяна Салалийска
Ветеран
3171k5163157
Талиатели с патладжани и печени домати1 / 2
22/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • талиатели - 1 пакет
  • патладжани - 2 броя
  • домати - 1 кг
  • чесън - 2 стръка
  • кедрови ядки - 50 г
  • зехтин - 1 к.ч.
  • бяло вино - 1 в.ч.
  • босилек - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • пармезан - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме доматите на половинки и ги издълбаваме, като премахваме семките. Посоляваме ги отвътре и ги поставяме върху салфетки, за да се отцеди сокът им.

След това ги подреждаме в грил тиган и ги запичаме и от двете страни. Обелваме готовите домати и ги нарязваме на малки парчета. Сипваме талиатели в тенджера с кипнала, подсолена вода и варим до готовност.

След това ги изцеждаме и поставяме в дълбока купа. В тиган сгорещяваме зехтина, добавяме дребно нарязания чесън, и патладжаните, отцедени от горчивия сок и нарязани на кубчета.

Когато патладжаните започнат да се зачервяват, поръсваме с босилека, добавяме доматите, виното, посоляваме и оставяме да се варят около 2 минути.

Изсипваме готовата смес върху талиателите, добавяме кедровите ядки и разбъркваме добре. Когато ги сервираме, настъргваме отгоре пармезан.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: