Начин на приготвяне
Нарязваме доматите на половинки и ги издълбаваме, като премахваме семките. Посоляваме ги отвътре и ги поставяме върху салфетки, за да се отцеди сокът им.
След това ги подреждаме в грил тиган и ги запичаме и от двете страни. Обелваме готовите домати и ги нарязваме на малки парчета. Сипваме талиатели в тенджера с кипнала, подсолена вода и варим до готовност.
След това ги изцеждаме и поставяме в дълбока купа. В тиган сгорещяваме зехтина, добавяме дребно нарязания чесън, и патладжаните, отцедени от горчивия сок и нарязани на кубчета.
Когато патладжаните започнат да се зачервяват, поръсваме с босилека, добавяме доматите, виното, посоляваме и оставяме да се варят около 2 минути.
Изсипваме готовата смес върху талиателите, добавяме кедровите ядки и разбъркваме добре. Когато ги сервираме, настъргваме отгоре пармезан.