Печен сом на фурна

Боги
Боги
Новак
13/03/2012
Приготвяне135 мин.
Готвене35 мин.
Общо170 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо29 211
  • Преглеждания за месеца107
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

  • сом - 1 кг или повече
  • олио
  • брашно - за овалване
  • черен пипер
  • лимони - сокът на един лимон
  • вино - 100 мл
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете почистения сом на парчета. По кожата направете прорези с нож. Хубаво посолете и поръсете с черен пипер равномерно, полейте парчетата сом с лимонов сок и виното и оставете да престоят за 2 часа.

След това ги подредете в намазнена тава, като ги оваляте в брашно. Сложете да се изпекат в предварително загряна умерена фурна. Поднесете с гарнитура от печени ли варени картофи или други зеленчуци.

Рейтинг

5 6
4 4
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар