Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Треска с чесново пюре

Треска с чесново пюре

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921358
Треска с чесново пюре1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4-6

Необходими продукти

  • риба - 1кг треска осолена
  • прясно мляко - 500 мл
  • зехтин - 350 мл за пържене
  • галета - 1 ч.ч.
  • за пюрето
  • картофи - 1 кг
  • чесън - 2 глави
  • лимони - 3 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете рибата на порции и залейте със студена вода. Оставете да кисне 4 часа, след което сменете водата и оставете да кисне още 4 часа. Отцедете рибата, подредете я в широк съд с кожата на горе и я залейте с млякото.

Оставете рибата докато не попие цялото мляко. Овъргаляйте порциите риба в галета и изпържете в силно сгорещен зехтин, след което оставете върху салфетка за да попие излишната мазнина.

Сварете картофите в подсолена вода. Отстранете кората им докато са още топли и ги намачкайте с вилица.

Добавете почистения и пасиран чесън, около 1/2 ч.ч. вода, прясно изстискания лимонов сос и зехтина и разбъркайте до получаването на ароматно пюре.

Поднесете рибата с чесново пюре и ситно нарязан копър.

Рейтинг

4.3
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: