Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печени филенца от треска в цитрусов сос

Печени филенца от треска в цитрусов сос

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Печени филенца от треска в цитрусов сос
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Цитрусовото сосче прави тази рибка толкова вкусна, че и сами ще си хапнете всичката приготвена"

Необходими продукти

  • масло - 80 грама
  • филе от треска - 4 филета с кожа, (всяко по 120 - 200 грама)
  • портокали - 1 брой
  • лимони - 1 брой
  • магданоз - 2 стръка
  • зехтин - 3 с.л.
  • майонеза - 4 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете кората от цитрусите.

Отцедете сока от плодовете и мариновайте в него треската, която сте почистили от костите. Необходим е около час.

Извадете и хубаво подсушете рибата. Натрийте всяко филенце със сол и цитрусови корички.

Останалите кори може да смесите с маслото. Разтопете го на много бавен огън.

Загрейте зехтина в широк тиган на силен огън. Изпечете рибата, като първо я сложите от страната на кожата. След 3-4 минути я обърнете и гответе още толкова.

Разпределете готовата печена риба в чинии за сервиране и полейте с ароматното масло.

Поднесете с майонезата, която сте смесили с наситнен магданоз. Печените картофки са идеална гарнитура.

Печените филенца от треска в цитрусов сос са чудни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: