Начин на приготвяне
Настържете кората от цитрусите.
Отцедете сока от плодовете и мариновайте в него треската, която сте почистили от костите. Необходим е около час.
Извадете и хубаво подсушете рибата. Натрийте всяко филенце със сол и цитрусови корички.
Останалите кори може да смесите с маслото. Разтопете го на много бавен огън.
Загрейте зехтина в широк тиган на силен огън. Изпечете рибата, като първо я сложите от страната на кожата. След 3-4 минути я обърнете и гответе още толкова.
Разпределете готовата печена риба в чинии за сервиране и полейте с ароматното масло.
Поднесете с майонезата, която сте смесили с наситнен магданоз. Печените картофки са идеална гарнитура.
Печените филенца от треска в цитрусов сос са чудни.