Начин на приготвяне
Почистете филетата от риба, запазете кожата. Поръсете ги със сол и бял пипер.
Наситнете гъбите и чесъна.
Сипете в тенджерка виното с оцета. Щом кипнат, добавете гъбите и чесъна, варете ги под капак за 7 минути. Прибавете маслото, овкусете със сол, естрагон и бял пипер. Бъркайте до разтопяването на маслото и свалете от огъня.
Разбийте жълтъците с яйцето с малко нишесте и щипка сол. Когато температурата на маслото спадне, сипете яйцата към соса и върнете на слабия огън. Гответе около 8 минути с непрекъснато бъркане.
Изпечете филетата от ципура на намазнен тиган. Първо ги слагайте с кожата надолу, а когато ръбовете побелеят, обърнете за кратко и от другата страна.
Наситнете дивия лук и поръсете всяко филе. Полейте отстрани с топлия гъбен сос и украсете с резени лимон.
Филенцата от ципура в гъбен сос са много вкусни.