Начин на приготвяне
Изчистете рибата, като я оставите с главата и опашката. Натъркайте я със сол обилно и оставете да престои за 30 минути.
През това време загрейте маслото и запържете накълцания лук, чесън, а щом омекнат добавете накълцаните гъби. Щом и те се запържат, сипете шпротите заедно с маринатата им.
Добавете дафинови лист, долейте бялото вино, сол черен и червен пипер на вкус. Щом течността се изпари, свалете плънката от огъня и махнете дафинови лист. Объркайте с натрошеното яйца и нарязаните маслини
Напълнете с нея рибата и я зашийте. Сложете я в намазнена тава, ако ви е останал от плънката, може да я наредите около рибата.
Разпределете резени лимон, поръсете с магданоз, долейте малко топла вода в тавата и сложете да се пече под фолио.
След това махнете фолиото и печете, докато рибата хване приятен загар.