Пълнена плескавица

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k708
Пълнена плескавица
Снимка: Зори
1 / 2
30/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"По една плескавица да хапнем, по една наздравица да вдигнем"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг телешка
  • бекон - 300 г
  • кашкавал - 300 г
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • черен пипер
  • лют червен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Беконът и кашкавалът се нарязват на малки кубчета.

Бульонът се разтваря с 2 с.л. гореща вода. Каймата се смесва с разтворения бульон, черен и лют червен пипер.

Разстила се кръг от кайма с дебелина 1 – 2 см, в средата се поставят беконът и се оформят големи кюфтета.

Пекат се върху предварително намазнена скара или барбекю от двете страни до готовност на плескавиците.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: