Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Плескавица»Хайдушка плескавица на тиган

Хайдушка плескавица на тиган

Хайдушка плескавица на тиган
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"По аромата ще познаете тези плескавици"

Необходими продукти

  • бабекова кайма - 500 грама
  • яйца - 1 брой
  • лук - 1 - 2 глави
  • олио - 2 с.л.
  • було
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пасирайте лука. Добавете го към каймата, чукнете яйцето и омесете добре.

Оформете 6 броя плескавици. Нарежете булото на същия брой парчета и завийте всяка една.

Загрейте много добре грил тигана.

Намазнете го с олио и изпечете плескавиците до готовност.

Поднесете ги с гарнитура по ваш избор.

Хайдушката плескавица на тиган е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: